maandag 11 juni 2012

Reflectie Arnoud

Reflectie Arnoud
Het was een zeer interessante opdracht juist doordat we via het blog moesten communiceren. Dit hadden we in het begin niet helemaal begrepen, en daardoor waren we op de voor ons gebruikelijke manier begonnen. Dat wil zeggen met zijn 4en bij elkaar komen en brainstormen over het idee. Daarna kritische feedback op elkaars ideeën geven via de mail. Op school zijn we er door de docent op gewezen dat deze manier niet de bedoeling was van de opdracht. Via het blog communiceren was even wennen maar is uiteindelijk toch iedereen goed gelukt.

  Het daadwerkelijk geven van de lessen op mijn stage is nog niet gelukt, en aangezien deze stage voor mij klaar is zal dat voor de zomervakantie ook niet meer lukken. Ik ben wel van plan deze lesvorm nog eens te gaan gebruiken omdat het de samenwerking van leerlingen zo goed stimuleert, en een mooi eindproduct oplevert. Ook zal het gebruik van de nieuwe media de leerlingen zeker interesseren omdat dit uit het dagelijks leven niet meer weg te denken is.

Het kunnen gebruiken van de online lessen heeft mij veel geholpen bij de beschouwingsvragen, omdat deze daarin stap voor stap duidelijk worden uitgelegd. Hier worden ook duidelijke handvatten in aangeboden hoe je een beeldende vormingsles goed opbouwt, en daar heb ik veel van geleerd.

  Ik ben van menig dat wij uiteindelijk een mooi lessenpakket hebben gemaakt dat ook goed uitvoerbaar is. In eerste instantie dachten wij weer veel te groot, en maakten wij het ons zelf onnodig moeilijk door zoveel van de leerlingen te verwachten. Nadat wij elkaar op verschillende vlakken feedback hebben gegeven, en feedback van de docent hebben gekregen, hebben wij dit ingeperkt tot een realistisch lespakket dat mijns inziens goed aansluit bij de opdracht.

De conclusie is dat het een hele leuke opdracht was waarbij de samenwerking in ons groepje weer prima werkte. Je ziet aan de feedback dat wij niet bang zijn elkaar (opbouwende) kritiek te geven en dit komt het eindresultaat alleen maar ten goede. Het komen tot de juiste vorm en het juiste thema had wat voeten in de aarde, maar daarna was de taakverdeling snel gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.